08-04-2020

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Υπηρεσίας Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης (ΣΥΕΠΠ)

Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε όλοι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία επηρεάζει πρωτίστως τη δημόσια υγεία αλλά και άλλους τομείς όπως την οικογένεια, τις κοινωνικές σχέσεις, την εκπαίδευση, την εργασία, τις ατομικές μας ελευθερίες, κ.α. Οι οικογένειες παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες ή/και νοητική αναπηρία είναι διπλά ευάλωτες σε τέτοιες συγκυρίες. Οι αλλαγές που συντελούνται σε μικρά χρονικά διαστήματα αλλά και η επίδραση της πανδημίας στην οικογενειακή ζωή δημιουργούν νέα δεδομένα στην καθημερινότητά μας, ανάγκη προσαρμογής σε νέες καταστάσεις αλλά και διαχείρισης κρίσεων.

Δεδομένων των περιοριστικών μέτρων και, κατ΄ επέκταση, της μη πραγματοποίησης κατ’ ιδίαν συναντήσεων, η ΣΥΕΠΠ ανακοινώνει ότι εξακολουθεί να παρέχει δωρεάν ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης στους γονείς και τις οικογένειες των παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες ή/και νοητική αναπηρία. Η στήριξη παρέχεται από τους λειτουργούς της ΣΥΕΠΠ σε υφιστάμενους αλλά και νέους εξυπηρετούμενους, Δευτέρα-Παρασκευή 7:30-15:00 ή κατόπιν συνεννόησης στα παρακάτω τηλέφωνα.

Επαρχία Λευκωσίας: 99540406
Επαρχία Λάρνακας/Παραλιμνίου: 99540407
Επαρχία Λεμεσού/Πάφου: 99540408

Η Συντονιστική Υπηρεσία Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης (ΣΥΕΠΠ) παρέχεται από την Επιτροπή Προστασίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΕΠΑΝΑ). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cp-mental.com.cy ή επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 22871333, φαξ 22429544 ή email cpmental@cytanet.com.cy